Banii sunt facuti sa circule, si uneori tuturor ni se intampla sa ramanem fara lichiditati. Cele mai bune solutii in astfel de situatii sunt: imprumutul la rude si cunostine, dar este destul de stanjenitor, accesarea over-draftului, daca este posibil, sau accesarea unui credit rapid.
Creditele rapide sunt acordate de obicei de institutiii financiare nebancare, cunoscute de multi sub numele de IFN-uri. Aceste imprumuturi vin cu numeroase beneficii, insa implica si anumite riscuri. In randurile urmatoare iti voi prezenta cateva dintre avantajele si dezavantajele cu care vin aceste solutii financiare urgente.
Care sunt avantajele imprumuturilor rapide
Principalul avantaj al acestor imprumuturi rapide este ca sunt oferite usor, deci poti beneficia de lichiditati in cateva ore de la realizarea cererii de solicitare. Aceste imprumuturi pot fi accesate de pe telefonul mobil sau calculatorul personal, fara a necesita deplasarea la sediul societatii.
Accesibilitatea este o alta caracteristica apreciata a acestor imprumuturi. Creditele rapide sunt de obicei, imprumuturi cu valoare mica si sunt oferite si persoanelor cu venituri lunare mici. Chiar daca nu ai incasari lunare substantiale, poti sa beneficiezi de astfel de solutii financiare urgente.
Institutiile IFN au reguli permisive de acordare a imprumuturilor rapide, si ofera credite salariatilor, pensionarilor (care de obicei sunt respinsi de institutiile bancare) dar si tinerilor cu o vechime mica in campul de activitate. Multe dintre IFN-uri ofera imprumuturi si persoanelor care sunt inregistrate in baza de date a Biroului de Credite. Daca in trecut ai intarziat cu plata unor rate ce au fost raportate catre aceasta institutie, poti accesa totusi aceste credite rapide.
Dezavantajele creditelor rapide
Cum era de asteptat, creditele rapide vin si cu anumite riscuri. In primul rand aceste produse financiare sunt scumpe. Valoarea dobanzii lunare si a DAE sunt destul de ridicate. Deci specialistii le recomanda doar in cazuri de urgenta. Atat creditele rapide acordate de IFN-uri cat si creditele bancare rapide sunt mai scumpe fata de alte tipuri de imprumuturi.
La aceste produse financiare intarziarea de plata aduce cu sine dobanzi de penalizare mari, care cresc in final costul total al imprumutului.
Cum pot fi accesate creditele rapide
Cum am precizat in randurile anterioare, aceste tipuri de imprumuturi pot fi accesate rapid de pe telefonul mobil sau de pe calculatorul propriu.
Daca doresti sa aplici pentru un credit rapid, analizeaza cu atentie conditiile bancii sau a societatii cu care colaborezi: verifica modul de acordare a imprumutului, modalitatile de rambursare a banilor, costul dobanzii, durata contractului, modul in care poti intra in posesia banilor.
Primul pas pe care trebuie sa il faci dupa aceea este sa formulezi o solicitare de creditare. Aceasta operatiune se realizeaza prin completarea unui formular online sau trimiterea unui mesaj SMS de pe telefonul mobil.
Dupa ce ai solicitat un imprumut rapid, vei fi contactat de un operator al societatii, care iti va solitica sa raspunzi la cateva intrebari si sa creezi online un cont de client. Dupa ce ai indeplinit acest pas ti se va sugera sa furnizezi copii pentru anumite documente (copie sau foto a cartii de identitate, si copie sau foto a unui document care sa ateste bonitatea).
Daca totul merge bine si ti se aproba solicitarea de credit, poti intra in posesia banilor in doua-trei ore de la formularea solicitarii.
Acesti pasi trebuie parcursi daca esti la prima colaborare cu institutia respectiva. Daca ai mai accesat credite rapide in trecut, si ai istoric pozitiv, nu mai strabati pasii enumerati.
Pur si simplu trimiti un SMS sau mesaj online cu suma pe care doresti sa o imprumuti si banii iti vor fi virati in cont in cel mai scurt timp!