Cover Image

Ce pantofi sa porti cand calatoresti

Aprilie 26, 2023 - Timp de citire: 3 minute

Indiferent de tipul de calatorie in care te pregatesti sa te imbarci (un sejur pe o plaja linistita sau un city-break intr-o metropola imensa), picioarele iti vor fi solicitate. Daca vii incaltat cu ceva de proasta calitate, este posibil sa petreci vacanta incomodat de besici, taieturi sau, intr-un caz extrem de nefircit, cu piciorul accidentat si incapabil de a te bucura de restul calatoriei.

“Inaugureaza-i” dinainte

Nu astepta pana la momentul in care intri in vacanta pentru a purta noii pantofi achizitionati. Primele ore in care le porti, acestia vor fi foarte rigizi. De obicei, pantofii au nevoie de cateva ore bune de purtat pentru a se intinde si a fi numai buni de purtat.

Ia cu tine incaltamintea corespunzatoare

Daca urmatoarea ta destinatie este Thailanda, atunci cel mai probabil ca geaca de iarna nu se afla pe lista ta de  bagaje. Daca urmeaza sa urci un munte, atunci pantofii nici nu au ce cauta in bagajele tale. In acest caz, ghetele de piele sau orice alt tip de incaltaminte groasa reprezinta o alegere inteleapta. De asemenea, daca stii ca te duci undeva unde ploua intens, atunci iti poti cumpara pantofi rezistenti la apa, sau poti folosi un spray care confera impermeabilitate pantofilor tai.

Alege incaltaminte stabila (cu sireturi)

Mocasinii fara sireturi sau sandalele fara sistem de prindere sunt o alegere proasta daca vrei sa parcurgi distante relativ mari pe jos. Nu numai ca este incomfortabil, dar te vei si zgaria, chiar si la distante relativ scurte. Unele sandale sunt, intre-adevar, stabile si au talpa suficient de groasa pentru a le folosi sa parcurgi distante mari.

Poarta ciorapii potriviti

Daca te indrepti catre un loc unde e cald si ai de gand sa parcurgi distante mari pe jos, evita ciorapii de bumbac sau de lana deoarece acestia absorb transpiratia si raman uzi. Poti folosi pudre de picior care impiedica aparitia mirosurilor neplacute prin a scadea transpiratia.

Nu purta ciorapi prea grosi, deoarece asta va cauza frecare. Picioarele se umfla cand e cald, iar umezeala, caldura si frecarea determina aparitia basicilor. Folosirea ciorapilor cu argint este o metoda noua de a combate riscul aparitiei mirosului neplacut al pantofilor.

Customizeaza-ti pantofii

Si aici nu ma refer la pantofi custom-made. Talpicile si pernitele pentru pantofi (mai ales cele facute din material textil) sunt bune pentru absorbit mirosurile neplacute. De asemenea, daca vrei sa duci sanatatea piciorului tau la urmatorul nivel, atunci poti vorbi cu ortopedul sa iti masoare dimensiunile talpii pentru a-ti proiecta pernite facute special pentru piciorul tau. Astfel, vei putea parcurge distante mari fara sa iti simti piciorul jenat.

Asadar, destinatia, gusturile personale si forma piciorului joaca un rol important atunci cand iti “pregatesti” picioarele pentru urmatoarea calatorie.

Estetica nu conteaza asa mult atunci cand calatoresti, iar focusul principal trebuie sa fie orientat spre confort si siguranta.

De asemenea, nu ar fi prea intelept sa pleci doar cu o singura pereche de incaltari la drum.. Poti avea ghinion sa ii pierzi sau sa ti se strice, iar asta te va pune intr-o situatie incomfortabila, mai ales daca ar fi sa calatoresti singur.

Despre

Imi place sa vorbesc despre moda si frumusete. Daca imi dai un catalog de cosmetice ma entuziasmez. Stau toata ziua cu paleta de machiaj in mana si ma gandesc ce culoare s-ar mai potrivi. Sunt raw vegana de 13 ani si am de gand sa fiu inca 99.
Si daca doresti sa vezi care imi este sursa de venit care mi-a adus libertatea in viata intra aici:
Afacerea pe care ti-o recomand

Vzitatori pe site

45

linkuri partenere

Pagini statice

Label